granola ryzogkofretes

ΣΠΙΤΙΚΗ GRANOLA ΜΕ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας 40'

Χρόνος εκτέλεσης 50'

Μερίδες: 10

Συστατικά

  • 10 γκοφρέτες σοκολάτα στέβια
  • 350 gr βρώμη
  • 60 gr λιναρόσπορο
  • 60 gr κακάο
  • 60 gr κάσιους ψιλοκομμένα
  • 60 gr φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 60 gr αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 140 gr ανθόμελο
  • 60 gr μαύρη ζάχαρη μαλακή
  • 100 gr φρέσκο βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160οC για 20’. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε το μίγμα με μία σπάτουλα ώστε να θρυμματιστεί και ψήνουμε για 10’ ακόμη. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Έπειτα χοντροκόβουμε τις γκοφρέτες με το μαχαίρι και τις προσθέτουμε στην γκρανόλα. Ανακατεύουμε και φυλάμε το μίγμα σε βάζο.