CHEESECAKE ΜΕ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ, ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας 3'
Χρόνος εκτέλεσης 10'
Μερίδες: 2
Συστατικά
- 4 Ρυζογκοφρέτες Crispy King
- 250 γρ τυρί κρέμα
- 25 γρ άχνη ζάχαρη
- 15 ml χυμό λεμονιού
Για την καραμέλα βουτύρου- 50 γρ ζάχαρη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 20 γρ φρέσκο βούτυρο
Για το σερβίρισμα- 4 τμχ ξερά σύκα
- 20 γρ φιλέ αμύγδαλο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το τυρί με το λεμόνι και την άχνη και το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε τα σύκα σε πολύ λεπτές φέτες. Σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ξανθιά καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε το τυρί κρέμα πάνω στις ρυζογκοφρέτες σχηματίζοντας ανομοιόμορφες βούλες. Γαρνίρουμε με τα σύκα και το αμύγδαλο και ραντίζουμε την καραμέλα, αφού πρώτα έχει κρυώσει καλά.