CORN DOG ΜΕ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ
Χρόνος προετοιμασίας 15'
Χρόνος εκτέλεσης 15'
Μερίδες: 20
Συστατικά
- 20 τμχ λουκάνικα «κοκτέιλ» (μίνι)
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την τεμπούρα- 30 gr siracha hot
- 120 gr αλεύρι γοχ
- 80 gr καλαμποκάλευρο
- 50 gr γκοφρέτες καλαμπόκι θρυμματισμένες
- 15 gr ζάχαρη
- 4 gr μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό
- 190 ml γάλα 3,5%
- 2 gr αλάτι
- 3 gr καπνιστή πάπρικα
- 3 gr μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και το αβγό και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε διαδοχικά τα άλευρα και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά της τεμπούρα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια μπαμπού ένα ένα. Βουτάμε στην τεμπούρα και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με λίγη siracha sauce χωριστά.